fbpx

Ny hamnvärd i Valdemarsvik

Vi tackar för oss!

Vi har haft nio härliga år med värdskapet i gästhamnen och haft glädjen att träffa många tusentals båt- och husbilsgäster som gett oss så mycket positiv energi. Men det är också tidskrävande, vårt arbete med att bygga upp gästhamnen med ställplatserna till en av Sveriges bästa har tagit mycket tid och kraft. Det är inte bara att kontrollera att avgiften är betald utan många gånger mera tid till att skapa relationer med gästerna så de stannar längre och viktigast kommer åter. Gästhamnen är jätteviktig för Storgatans näringsidkare.

Vi såg tidigt vilken potential husbilsgästerna skulle komma att ha och 2015 var starten för nuvarande betalplatser. Sedan 2015 har vi sett en markant ökning och det stora lyftet var 2017, efter att vi stod på husbilsmässa i Kista och blev nominerade till årets ställplats i Sverige (vi blev 2:a!).

2015 hade vi 1.185 stycken betalande husbilar, 2017 2.726 stycken och 2019 3.193 stycken.

Äntligen utökas antalet husbilsplatser, något som vi lobbat för under många år mot kommunen, då behovet har funnits sedan 2017.

Vi är stolta över vårt arbete med utvecklingen av gästhamnen och till i år har vi valt att satsa på Valdemarsviks turistbyrå och vår medieverksamhet, dvs. ValdemarsviksBladet och hemsidan för föreningarna, ValdemarsviksPortalen.

Vi önskar Pether & Co lycka till!
Anette Svensson & Thomas Ekh