Aktivitetshuset – En plats för liv och rörelse

Text och foto: Alfred EV
Namn: Tord Andersson
Växte upp i: Linköping och Valdemarsvik
Bor nu i:  Valdemarsvik

Jag möter Tord i den fina entrén till byggnaden som ligger vid rondellen i Valdemarsvik, vi sätter oss i den gemensamma matsalen för företagen som hyr in sig där och jag kör igång band-spelaren.

Tord säger att han brinner för föreningslivet i Valdemarsvik. Idag äger han lokalerna tillsammans med Eva Abrahamsson och Peter Sporre. De fick chansen att köpa Abenes lokaler när de gick i konkurs. De gick in utan att veta exakt hur mycket jobb det var, men i slutändan blev det bättre än de kunde tro. De har gjort mycket själva och det är en stor fastighet. Att vara tre stycken med olika kompetenser är kul, även nytt för alla och det har varit inspirerande. De har även använt kompetensen inom huset, Sandbäckens Rör som hjälpt till med rördragning bland annat och Lillens som bidragit med snickerijobb.

Det är full aktivitet i huset, padelbanor som hyrs ut, ett gym som drivs av en ideell förening och olika hyresgäster i form av stora och små företag samt WIF som ska ha sitt kansli i byggnaden. De hoppas på att kunna ha samarbeten med alla sektioner inom föreningen och det finns lite ytor kvar om något
mer företag är intresserad. Tord förstår innebörden av och vilken dragningskraft ett aktivt föreningsliv har i kommunen.

Samarbeten med andra företag, kommun och bank har varit bra och en förutsättning för att det har gått så snabbt och smidigt att få igång verksamheten som det ändå gjort. Tord tror att det i framtiden kommer flytta in mer invånare i kommunen så att se till att det finns tomter att bygga hus på i attraktiva lägen är hans förslag för att utveckla kommunen. Det går att jobba mer hemifrån och förhoppningsvis kortas pendlingstiden till Norrköping och Stockholm ner i och med förbifart Söderköping. Även samarbete mellan oss i kommunen, att vara lyhörda för varandra och lyssna på vad boende vill ha i samhället är viktigt.

Av 2021 önskar sig Tord inget speciellt, han är nöjd med året som gått och ser framåt mot 2022 med tillförsikt.

Framtid: Vill bidra med olika former av aktiviteter i och runt fastigheten och utveckla det koncept som de börjat utveckla i och med Aktivitetshuset.

För att nå sina mål: Ha ett långsiktigt mål, inspiration från olika människor och plockar idéer från nära och kära och folk i sin omgivning. Han har även erfarenheter från idrottens värld och dess tänk, att ha ett driv och tålamod krävs för att nå sitt mål.

Att driva en förening i ett litet samhälle: I Valdemarsvik finns ett rikt föreningsliv för kommunens storlek. Det ger inspiration och drivkraft men det behövs även att det yngre gardet blir engagerat i föreningslivet.

Smultronställe i kommunen: Skärgården, som är en stor del till att han och hans familj kom till Valdemarsvik från första början.

Blir inspirerad av: Från olika håll, men Tord har en äldre bror, Benny Andersson, som är konstnär och inspirerar honom väldigt mycket.

Kontakt:
Telefonnr: 070-681 19 00
Facebook: Hälsobolagets Atletklubb
Instagram: ahuset_padel