Hej på dig, Åtvidabergare!

Vem är du? Hur mår du? Vad ägnar du dina dagar åt? Är du härifrån eller kanske hitflyttad på senare år? Vad pågår i ditt liv just i detta nu?

Jag har min personlighet och bakgrund, mina erfarenheter och mål, precis som du. Trots detta är vi alla lika olika. Vi bär på ett arv och rör oss i olika typer av miljöer. Vi möts dessutom dagligen av glädje, sorg, överraskningar och motgångar, som vare sig vi vill eller inte ständigt formar oss och vår väg framåt.

Jag tycker det är spännande med människor, hur vi är, tänker, beter oss och väljer att leva våra liv. Ingen människa är den andra lik, och tur är väl det. Tänk om vi alla såg likadana ut, delade samtliga åsikter och strävade efter samma mål. Tråkigt! Eller har jag fel?

Vad är meningen med livet för dig? Frågan kan kännas stor och övermäktig, jag vet, men är trots allt värd en tanke eller två. Här finns inga rätt eller fel. Bara du kan veta och känna det där rätta, även om det kan vara svårt under vissa perioder i livet. Vi prioriterar, kämpar och härdar ut, för det som faktiskt är betydelsefullt för oss. Ibland lyckas vi och når framgång, ibland inte. Oavsett resan och dess utgång tilldelas vi nya erfarenheter att ta hjälp av i framtiden.

Enligt mig är livet alldeles för kort för att nöta på i samma gamla hjulspår, bara för att det är enkelt och bekvämt. Finns vilja och motivation, varför inte satsa? Ett litet steg är en god start och definitivt bättre än ingenting alls, om man nu vill ha en förändring i livet vill säga. Oavsett vem man är så tror jag att vi alla har någon form av dröm, något man vill ha eller satsa på men kanske inte vågar eller har pengar till. Känner du inte igen dig? Har du redan allt du någon gång önskat eller drömt om? Den situationen är med stor sannolikhet inte sund. Jag tror vi behöver mål och drömmar, något att sträva efter för att må bra och utvecklas som människor.

I samarbete med Åtvidabergsplatsen är min tanke att utforska dagens Åtvidaberg framöver. Jag vill veta vilka ni är, vad ni sysslar med och brinner för, tillsammans med er. Jag vill att vi ska öppna ögonen för vårt samhälle och vad det har att erbjuda. Kanske kan vi dra nytta och lära av varandra. Det är i alla fall vad jag tror på.

Så, vem är du i vårt lilla samhälle? Vem skulle du vilja vara? Kanske har du inte hittat din plats och ditt kall ännu. Kanske finns dessa närmare än vad du tror, så det tycker jag vi tar reda på.

Vi hörs!
Allt gott.
Thea Blomquist


Thea Blomqvist heter jag

Mitt namn är Thea, 25 år och bosatt strax utanför Åtvidaberg, där jag även är uppvuxen.

Min tid spenderar jag helst med mina närmaste, det vill säga familj, vänner och hundarna.

Numera tillbringar jag mestadels av tiden med studier då jag är student inom fastighetsbranschen.

I övrigt älskar jag skogen, hög musik och att köra bil.